Hlavní obsah

Na Filipínách dopadli uprchlého Čecha

Úřady na Filipínách dopadly českého občana, na něhož byl vydán mezinárodní zatykač kvůli obvinění ze zpronevěry. Dotyčný už byl vydán do ČR, potvrdila Novinkám Irena Valentová z tiskového úřadu ministerstva zahraničních věcí.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Můžeme potvrdit, že jsme na Filipínách řešili konzulární případ, kdy byl český občan zadržen pracovníky filipínského imigračního úřadu. Tento český občan byl už deportován a převezen do České republiky,“ řekla Novinkám.

Dodala, že k zadržení podezřelého došlo už počátkem srpna a jednalo se o osobu hledanou českou policií, na kterou byl vydán mezinárodní zatykač. „Zadržení je výsledkem mezinárodní spolupráce filipínského imigračního úřadu, policejního prezidia ČR a českého zastupitelského úřadu na Filipínách,“ poznamenala Valentová.

Čech byl podle filipínského serveru thestandard.com.ph zadržen ve městě Alcoy v provincii Cebu. Spolu s ním měla být zadržena i jeho přítelkyně, o které se dále server nezmiňuje.

Podle šéfa imigračního úřadu Jaimeho Morenteho se jedná o 61letého Dušana G., na kterého vydal zatykač olomoucký soud loni v červnu kvůli údajné zpronevěře 9,8 miliónu korun. Muž měl slibovat stavební práce, které ale po inkasování záloh nikdy nevykonal.

Reklama

Výběr článků

Načítám