Hlavní obsah

Čech v Austrálii si zapálil auto a vjel do policejní stanice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sydney

Jednašedesátiletý český občan najel ve čtvrtek do automatických dveří u policejní stanice západně od australského města Sydney. Předtím auto zapálil. Úřady vyloučily terorismus jako motiv, muž podle nich trpěl psychickými problémy a soudil se. Policie prohledala jeho byt a odnesla z něj i kanystry. Uvedly to servery ABC, BBC a The Guardian.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Útočník v Austrálii zapálil auto a vjel do policejní staniceVideo: AP

 
Článek

Muž, který utrpěl vážné popáleniny a byl převezen do nemocnice, kde je pod policejním dozorem, přijel k policejní stanici na předměstí Merrylands ve čtvrtek okolo 19. hodiny. Když si ho policisté všimli a vydali se za ním na kontrolu, založil uvnitř auta požár a najel do brány do podzemního parkoviště.

„Je zázrak, že nikdo jiný nebyl zraněn,“ řekl policejní zástupce Denis Clifford.

Podle komisaře Andrewa Scipioneho nedošlo k tragédii jen díky duchapřítomnosti policistů. „Požár uhasili a vyhodili lahev s palivem, která se nacházela uvnitř auta otevřená,“ vylíčil Scipione a dodal, že auto mohlo explodovat, přičemž se v okolí nacházelo několik lidí včetně kolemjdoucích civilistů.

Foto: AAP/Sam Mooy, Reuters

Policistka u útočníkova auta. Snímek z 21. července 2016

Policie provedla v bytě dotyčného na předměstí Greystanes domovní prohlídku a odnesla odtamtud krabici s různými dokumenty a také dva kanystry.

Čekal ho soud

Muž měl v pátek ráno stanout u soudu kvůli násilné hádce se svým příbuzným. „Byl tam rodinný spor ohledně péče o 90letou matku,“ řekla listu The Daily Telegraph jeho sousedka. Čech se jí jen pár hodin před činem u policejní stanice svěřil, že záležitost snáší těžce.

Policejní stanice v Merrylands v nedávné době posílila svoji bezpečnost poté, co se objevilo podezření, že na ni plánoval zaútočit místní 15letý student Farhad Jabar, který zastřelil jejího pracovníka. Úřady vynaložily čtvrt miliónu australských dolarů (4,5 miliónu korun) a budova kromě jiného dostala neprůstřelná okna.

Reklama

Výběr článků

Načítám