Hlavní obsah

V žaludku japonského medvěda našli lidské ostatky

Tokio

Lidské maso a vlasy byly objeveny v žaludku medvěda zabitého na severozápadě největšího japonského ostrova Honšú, uvedla v úterý BBC. V prefektuře Akita v poslední době zaznamenali několik vražedných útoků na lidi. Medvěd byl skolen nedaleko místa, kde bylo v pátek nalezeno znetvořené tělo 74leté ženy.

Foto: Profimedia.cz

Medvěd ušatý. Ilustrační snímek

Článek

Medvěda ušatého japonského (Ursus thibetanus japonica) zastřelili v pátek nedaleko místa, kde byla nalezena poslední oběť. Představitel prefektury Hideki Abe řekl AFP, že v těle byl nalezen „kus lidského masa“.

Zatím ale podle něj není jasné, zda je medvědice odpovědná za smrt ženy: „Dvě třetiny žaludku měla plné bambusových výhonků.“ I kdyby se ukázalo, že DNA je stejná, nelze vyloučit, že zvíře našlo ženu už mrtvou.

V oblasti medvědi zabili tři jiné lidi, kteří se vydali do hor sbírat byliny a bambusové výhonky.

Kvůli tomu byly u města Kazuno nastraženy pasti, ale žádný medvěd se do nich nechytil.

V ohrožení útočí

Ursus thibatanus japonica je místní poddruh asijského medvěda ušatého, který váží 100 až 200 kg a měří 140 až 180 cm.

Medvědi ušatí se živí především rostlinnou stravou, zejména plody, ale mají agresivní chování a v případě ohrožení útočí na člověka. K tomu dochází obvykle právě při sběru bambusových výhonků, které jsou jejich potravou. Tito medvědi tráví značnou část svého života na stromech.

V prefektuře Akita je jediný ucelenější výskyt tohoto poddruhu medvěda v Japonsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám