Hlavní obsah

Tálibán se chlubí videem se zničením armádního vrtulníku. Nálož ukryl na přistávací plochu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Afghánské hnutí Tálibán zveřejnilo záběry ze zničení armádního vrtulníku Mi-17. Pod strojem krátce po přistání explodovala výbušnina nastražená v místě, kam helikoptéra dosedla. Není jasné, kdy a kde přesně byly záběry pořízené. Je na nich ale logo Al-Emara - mediální sekce Tálibánu, uvedl web The Washington Post.

Nálož vybuchla v místě, kde armádní vrtulník Mi-17 dosedl na zem.

Článek

Exploze vrtulník úplně zničila. Ze zveřejněných záběrů ale není jasné, kolik obětí si útok vyžádal. Video bylo pravděpodobně pořízeno koncem března v provincii Kunar na východě Afghánistánu.

Povstalcům se podařilo umístit výbušninu na plochu, kde vrtulník podle všeho přistával opakovaně. Navíc se zdá, že místo je součástí základny afghánské armády. Podle Washington Postu jim mohl pomoct někdo ze základny. Trhavina byla zřejmě odpálená na dálku.

Mi-17 jsou vrtulníky ruské provenience, které afghánská armáda používá především jako transportní vrtulníky.

Tálibán tento týden ohlásil začátek jarní ofenzívy, s cílem svrhnout vládu v Kábulu. V noci na čtvrtek několik stovek povstalců zaútočilo na město Kundúz na severu země, ale byli odraženi. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám