Hlavní obsah

Japonská teenagerka utekla únosci po dvou letech věznění

– Tokio

Patnáctileté japonské dívce, která byla nezvěstná dva roky, se v sobotu podařilo uniknout únosci, když si šel koupit nový mobilní telefon. Muž dívku zapomněl zamknout, uvedla v úterý CNN s odvoláním na japonské úřady. Únosce Kabu Terauči byl zatčen v pondělí, uvedla agentura Kjódó.

Foto: ČTK/AP

Policisté vynášejí počítač z bytu Kabu Teraučiho, který je podezřelý z únosu japonské teenagerky.

Článek

Dívka, jejíž jméno nebylo zveřejněno, byla nezvěstná od 10. března roku 2014, kdy byla viděna s neznámým mladíkem. Zmizela poté, co se domů vrátila ze školy v Asace v prefektuře Saitama.

V poštovní schránce nechala vzkaz, že zůstane nějaký čas u přítelkyně a není ji nutné hledat.

Procházky pod dohledem

Dívka vypověděla, že ji únosce předloni v březnu donutil násilím nastoupit do auta. Napřed ji odvezl do města Čiba, kde ji dlouho držel, než se s ní před měsícem přestěhoval do bytu v tokijské čtvrti Nakano.

Sice ji občas vzal na procházku, ale sledoval ji tak pečlivě, že neměla šanci mu uniknout. Doma ji zamykal. Když zjistila, že ji v neděli zapomněl zamknout, utekla a z veřejného telefonního automatu zavolala matce a řekla jí, kde je. Matka jí doporučila, aby zavolala policii.

„Šel ven, řekl, že míří do Akihabary (tokijská čtvrť), aby si tam koupil mobil. Obvykle byly dveře zamčené zvenčí, ale dnes ne,“ vypověděla dívka.

Chtěl si proříznout hrdlo

Kabu Terauči byl zatčen v noci na pondělí kolem třetí ráno u stanice metra Futo, když policii zavolal kolportér. Viděl ho, jak stojí na ulici zakrvácený s řezačem na krabice v ruce. Měl pořezaný krk.

Policistům se nebránil. Řekl, že se pokusil spáchat sebevraždu proříznutím hrdla. S lehčími zraněními byl převezen do nemocnice a byla na něj uvalena vazba.

Dívce před únosem namluvil, že se její rodiče budou rozvádět a on že ji chce odvézt k advokátovi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám