Hlavní obsah

Strážci parku v Zimbabwe zabili dva Italy, měli je za pytláky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Harare/Řím
Aktualizováno

Dva Italy, otce a syna, zastřelili omylem strážci přírodní rezervace v Zimbabwe. Zřejmě je považovali za pytláky. S odvoláním na italské ministerstvo zahraničí to v pondělí uvedly agentury ANSA a AFP.

Foto: Profimedia.cz

Přírodní rezervace Mana Pools v Zimbabwe

Článek

"Claudio Chiarelli, profesionální lovec, který do Zimbabwe přivedl řadu turistů, byl omylem střelen spolu se svým synem a oba zemřeli," uvedl předseda svazu Safari Operators Emmanuel Fundira.

Neštěstí se stalo v neděli v parku Mana Pools na hranici se Zambií. Chiarelli se svým synem Massimilianem právě doprovázeli na misi jednotku, která se zabývá bojem proti pytlákům.

„Bereme to tak, že šlo o případ popletení si totožnosti,“ doplnil Fundira. Podle něj je běžné, že soukromníci pomáhají správě parku v boji s pytláky, většinou poskytují logistickou podporu.

Informaci o smrti otce a syna ve věku 50 a 19 let potvrdilo italské ministerstvo zahraničí. Nejmenovaný zástupce italského velvyslanectví v Harare dodal, že Chiarelli, který byl původně z Padovy, žil v Zimbabwe od roku 1982 a jeho syn se tam narodil.

„Jsme s rodinou v kontaktu. Ztráta otce a syna je tragédie, stejně jako negativní publicita pro Zimbabwe, jakou to vyvolá,“ dodal.

Podrobnosti incidentu vyšetřuje správa rezervace společně se zimbabwskou policií.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám