Hlavní obsah

Malý afghánský Messi se touží setkat se svým idolem, dres si udělal z igelitky

Kábul/Barcelona

Hvězda fotbalové Barcelony a argentinský reprezentant Lionel Messi je v kontaktu s afghánskou fotbalovou asociací a snaží se domluvit setkání s pětiletým Murtazou Ahmádím. Chudý chlapec z provincie Ghazní je Messiho velkým obdivovatelem a jeho fotografie, na které má oblečený Messiho dres podomácku vyrobený z igelitových tašek, obletěla za dva týdny po internetu svět.

Foto: Profimedia.cz

Pětiletý Murtaza dostal na sociálních sítích přezdívku Malý Messi.

Článek

„Chci se s Messim setkat, být s ním, líbí se mi, jak hraje. Mám ho moc rád,“ řekl v pondělí AFP chlapec, jehož fotografii vystavil v polovině ledna na Facebooku jeho bratr.

Snímek zachycuje pětiletého Murtazu, jak se po štěrku prohání s míčem a na sobě má dres z igelitových tašek v modrobílých barvách a s ručně připsaným jménem Messi.

„Mockrát na mě naléhal, abych mu koupil Messiho dres, ale to je moc drahé,“ řekl AFP hochův otec Muhammad Aríf Ahmádí.

Foto: ČTK/AP

Lionel Messi v Barceloně

Fotografie obletěla celý svět a dostala se až k Messimu. Afghánská fotbalová asociace v pondělí potvrdila, že se fotbalistovi zástupci na ni obrátili, aby se domluvili na možnosti setkání slavného kanonýra se svým kábulským fanouškem.

Nebude to tak snadné, protože v Afghánistánu nadále zuří boje a povstalci z Tálibánu útočí prakticky denně. V pondělí zaútočil sebevražedný útočník u jedné z policejních stanic v hlavním městě Kábulu a zabil nejméně 20 lidí.

„Bydlíme v oblasti obklopené Tálibánem a džihádisty z Islámského státu,“ poznamenal otec rodiny, která patří k menšinovému, historicky perzekvovanému šíitskému etniku Hazárů.

Související témata:

Foto: Mohammad Ismail, Reuters

PÁTEK: Afgánští muži přicházejí na modlitbu v Kábulu.

Foto: Mohammad Shoiab , Reuters

Bojovníci Tálibánu

Podle vedení afghánského fotbalu zatím není vyloučeno setkání na půdě Španělska, Afghánistánu anebo nějaké třetí země. Pomoci je podle AFP připravena i španělská ambasáda v Kábulu. Messiho management se k plánům nechce vyjadřovat. Chlapci se ale prý bude snažit splnit sen. Mezitím mu pošle alespoň pravý Messiho dres.

Reklama

Související články

Manžel své ženě po hádce uřízl nos

Lékaři na pohotovosti nemocnice v afghánském městě Majmaní ošetřovali v pondělí silně krvácející ženu, které údajně manžel uřízl nos. S odvoláním na místní...

Výběr článků

Načítám