Hlavní obsah

Žhář zapálil v Číně autobus, uhořelo 17 lidí

Peking

Sedmnáct mrtvých si v úterý vyžádal žhářský útok na autobus na severu Číny, dalších dvaatřicet lidí bylo zraněno. Podezřelého čínská policie zatkla.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Žhář zapálil autobus, 17 lidí zemřeloVideo: Reuters

 
Článek

Autobus začal hořet v sedm ráno místního času před obchodem s nábytkem ve městě Jin-čchuan v Chuejské autonomní oblasti Ning-sia.

Hasiči plameny podle místní samosprávy zlikvidovali během pěti deseti minut. Přesto si požár vyžádal vysoký počet mrtvých a tři desítky zraněných, z nichž je osm v kritickém stavu.

Foto: China Stringer Network, Reuters

Autobusu v Jin-Čchuanu shořel celý interiér

Původně se spekulovalo, že může jít o další požár způsobený technickou závadou, ale pak policie vyhlásila pátrání po podezřelém 33letém Ma Jung-pingovi. Deník Žen-mi ž-pao oznámil, že při rozsáhlém zátahu byl muž „obklíčen a zadržen”. Jeho motiv není znám.

Čína v posledních letech čelí agresivním útokům frustrovaných jednotlivců. Většinu spáchají nožem a oběťmi jsou často děti. Zapáleno ale bylo i několik autobusů.

V roce 2013 zemřelo 47 lidí, když se upálil v autobusu sebevrah. Loni byl popraven 35letý muž, který v autobusu zapálil oheň, při němž bylo zraněno 33 lidí. Mstil se společnosti kvůli opakované tuberkulóze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám