Hlavní obsah

Boje na indickém letišti napadeném radikály pokračují druhý den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dillí
Aktualizováno

Na indickém vojenském letišti Pathánkót se v neděli opět rozhořely boje s radikály, kteří ho napadli. Indie přitom v sobotu večer oznámila, že má po patnáctihodinové akci letiště pod kontrolou. Počet obětí překročil deset, uvedla televize ABC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zvýšená bezpečnost po útocích na leteckou základnuVideo: Reuters

 
Článek

V objektu základny byla ráno slyšet palba a výbuchy a vojáci údajně hledají dva útočníky, kteří jsou na svobodě. „Myslíme si, že jeden nebo dva teroristé jsou stále na základně a střílejí. Snažíme se je dopadnout,” řekl policejní velitel státu Paňdžáb. Podle indické televize jsou uvnitř objektu stále dva útočníci, armádní zdroj citovaný agenturou Reuters tvrdí, že jednoho z nich se podařilo zabít.

Foto: Channi Anand, ČTK/AP

Indičtí vojáci zaujali pozice u letiště Patánkót

Nedělní akce při vyčišťovací a zadržovací operaci si vyžádala další oběť z řad armády, uvedl superintendant policie státu Pandžáb K. K. Bakši. Počet oběti tak na straně vládních sil tak sloupl na sedm. Podle indických sdělovacích prostředků je mezi nimi podplukovník, který sloužil v elitní jednotce národní gardy. Dva strážní padli hned při sobotním útoku, další čtyři podlehli přes noc zraněním. Při operaci prý bylo zraněno 12 vojáků.

Foto: Channi Anand, ČTK/AP

Indický vrtulním Mi-17 nad zákaldnou Pathánkót

V sobotu se podařilo zabít čtyři z útočníků. [celá zpráva]

Vyčišťovací akci komplikuje, že letecká základna je mimořádně rozlehlá, zabírá území 14 kilometrů čtverečných. Umístěny jsou na ni letité stíhací MiGy-21, záchytné stíhačky MiG-25 a bitevní helikoptéry Mi-35.

Foto: Mukesh Gupta, Reuters

Indická policie a milice prohledávají auto na cestě u základny Pathánkót.

Zatím není známo, kdo zaútočil na leteckou základnu vzdálenou padesát kilometrů od pákistánských hranic asi 430 km severně od Dillí. Indie z ní podezřívá muslimské separatisty z Kašmíru podporované Pákistánem. Pákistánské ministerstvo zahraničí ale útok odsoudilo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám