Hlavní obsah

V Číně vyprostili tři dny po sesuvu půdy živého dělníka

Peking

Šedesát hodin po sesuvu půdy v čínském Šen-čenu vytáhli záchranáři z trosek zavalených domů prvního přeživšího. Ve středu o tom informovala média s tím, že se nedaleko zachráněného nacházel další člověk. Po nedělním sesuvu obří haldy půdy a stavebního odpadu se stále pohřešuje na sedm desítek lidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Letecké záběry panelových domů pohřbených v bahnuVideo: ChinaLive, Newsflare.com

 
Článek

Záchranáři vyprostili devatenáctiletého dělníka Tchien Ce-minga ze severozápadní Číny ve středu ve 3:30 ráno (v úterý ve 20:30 SEČ). Úřady uvedly, že byl mimořádně slabý, ale podle lékařů neutrpěl vážnější zranění než zlomeniny nohou.

Byl v díře vyhrabané pod střechou budovy. Záchranářům trvalo dvě hodiny, než ho vyprostili. Hasiči a vojáci museli v těsném prostoru kolem něj vyhrabávat suť a bahno rukama.

„Řekl vojákům, kteří jej zachránili, že nedaleko něj je další přeživší,” uvedla agentura Nová Čína. Poblíž nalezli záchranáři skutečně dalšího člověka, ale ten už nejevil známky života, uvedla BBC.

Vyprošťovací práce na průmyslovém předměstí Šen-čenu probíhají kvůli složité situaci velmi pomalu. První tělo bylo vyproštěno v úterý. Pod celkem 33 zavalenými budovami by se mělo nacházet dohromady 76 lidí. Čínské úřady zatím neoznámily počet obětí.

V neděli bahno navezené na skládku zavalilo plochu o rozloze 380 000 metrů čtverečných, kde stálo 33 budov. [celá zpráva]

Při sesuvu také vybuchl plyn z roztrženého potrubí.

K tragédii zřejmě přispěl lidský faktor, kdy se na haldu vyvezlo příliš mnoho hlíny a sutě a její stěny byly příliš strmé. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám