Hlavní obsah

Tajfun Melor zasáhl Filipíny, lidé jsou bez proudu

Manila

Rozsáhlé území centrální části Filipín je v úterý kvůli tajfunu Melor bez dodávek elektrické energie, uvedla agentura Reuters s odvoláním na místní úřady. Bouře také způsobila záplavy a muselo se kvůli ní evakuovat ze svých domovů přes 800 000 lidí.

Foto: Charlie Saceda, Reuters

Tajfun přerušil lodní dopravu, na ostrově Cebu kvůli tomu zůstaly stovky cestujících.

Článek

Tajfun, který byl v úterý ráno místního času zhruba 40 kilometrů severně až severovýchodně od ostrova Romblon, doprovázejí větry o rychlosti 140 kilometrů v hodině. Pohybuje se směrem na západ a postupně slábne.

Obyvatelé ostrova Romblon hlásí od půlnoci silné deště a vítr. Kvůli pádům sloupů elektrického vedení byly přerušeny dodávky elektřiny. Dodávky elektřiny byly přerušeny v šesti centrálních provinciích a záchranné týmy posuzují škody v zemědělství a na infrastruktuře. Školy a některé úřady jsou zavřené. Desítky domácích letů byly zrušeny, stejně jako přeprava trajekty. Kvůli vlnám vysokým až 14 metrů nevypluli ani rybáři.

Úřady zatím nemají zprávy o mrtvých. Místní média však uvedla, že bouře má již tři oběti na ostrově Samar, kde udeřila v pondělí. Tato zpráva však zatím nebyla oficiálně potvrzena. [celá zpráva]

Meteorologická služba varuje, že koncem tohoto týdne by jižní část Filipín mohl zasáhnout další tropický systém.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám