Hlavní obsah

Pistorius svou přítelkyni zavraždil, rozhodl odvolací soud

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Johanesburg
Aktualizováno

Atlet Oscar Pistorius znovu stane před soudem. Odvolací soud ve čtvrtek překvalifikoval smrt jeho přítelkyně Reevy Steenkampové na vraždu, Pistorius byl původně odsouzen za zabití na pět let, nyní mu hrozí až třikrát tolik.

Foto: Antoine de Ras/Pool /Files, Reuters

Oscar Pistorius u soudu

Článek

Soudce Erich Leach při čtení rozsudku, k němuž dospěla pětičlenná soudní komise, konstatoval, že se soudkyně Thokozile Maspiaová při vynášení původního verdiktu dopustila „hrubých chyb a základních chyb“.

Po roce ve vězení byl Pistorius propuštěn do domácí detence. Nyní se vrátí před soud, který případ znovu projedná a určí výši trestu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Pool, Reuters

June Steenkampová (Uprostřed), matka zavražděné ženy, ve čtvrtek u soudu.

Běžec zabil svou partnerku v únoru 2013. Zastřelil ji, když byla v koupelně. Hájil se tím, že se domníval, že je v domě lupič. Odsouzen byl pro zabití z nedbalosti.

Foto: Antoine de Ras/Pool /Files, Reuters

Oscar Pistorius u soudu

Pistorius vypálil čtyři rány přes zavřené dveře. Právě o to se opřel prokurátor Gerrie Nel, který chtěl případ znovu otevřít. Tvrdil, že pokud někdo vypálí čtyři rány, musí si být vědom toho, že člověka na druhé straně může zabít.

Související téma:

Foto: Profimedia.cz

Oscar Pistorius

S tím se ve čtvrtek ztotožnil odvolací soud. Konstatoval, že je irelevantní, zda Pistorius věděl, kdo je za dveřmi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám