Hlavní obsah

Tálibánci ukamenovali svobodnou Afghánku, která utekla s milencem

– Kábul

Mladou ženu ukamenovali v Afghánistánu asi 40 kilometrů od hlavního města provincie Ghor v oblasti ovládané Tálibánem, uvedla v úterý BBC. Její milenec byl zbičován.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Afghánistánu ukamenovali k smrti mladou ženuVideo: Radio Free Europe/Radio Liberty , Reuters

 
Článek

Asi dvacetiletá žena Rokshana a její 23letý přítel utekli od svých rodin a hledali místo, kde by se mohli vzít, uvedla Svobodná Evropa.

„Oba byli zatčeni na útěku,“ řekla guvernérka oblasti listu Daily Telegraph. Ženu odsoudili k ukamenování za cizoložství.

Představitelé provincie upřesnili, že žena byla ukamenována na „shromáždění Tálibánu, místních náboženských vůdců a ozbrojených velitelů“.

Foto: Novinky

Ghor

Brutální čin byl zachycen na video. Žena byla zakopána do země a několik mužů na ni systematicky házelo kameny. Bolestí plačící kamenovaná opakovala, že je věřící muslimka.

Není to naposledy, míní guvernérka

Guvernérka provincie Ghor sdělila, že rodina už ženě vybrala muže, kterého nechtěla. Se svým přítelem, s nímž utekla, měla ještě před manželstvím sex, což konzervativní muslimové v odlehlých oblastech netolerují.

„Ženy mají problémy po celé zemi, ale v Ghoru převažuje ještě konzervativnější přístup,“ uvedla guvernérka.

„Je to (letos) první takový případ v této oblasti, ale nebude poslední,“ dodala. Současné ukamenování sice odsoudila, ale v srpnu schválila bičování cizoložné dvojice.

Reklama

Výběr článků

Načítám