Hlavní obsah

Čínští diplomaté se pohádali při večeři, kolegyně dva z nich zastřelila

Manila

Zaměstnankyně čínského konzulátu na Filipínách ve městě Cebu zastřelila zástupce konzula a finanční tajemnici. Střílela i na čínského konzula Sung Žung-chua, toho však jen zranila. K útoku došlo v jedné z místních restaurací. Motiv zůstává nejasný, střelkyně byla zadržena spolu s dalším Číňanem.

Foto: Profimedia.cz

Pistole, střelba, ilustrační foto.

Článek

„Stále se snažíme zjistit motiv střelby. Máme podezřelou. Je to žena čínské národnosti, ale potřebujeme překladatele, abychom ji mohli vyslechnout a zjistili, co se skutečně stalo,“ řekl BBC vedoucí vyšetřovatel Prudencio Banas.

Konzul byl se střelným poraněním převezen do nemocnice a jeho stav je podle informací ČTK stabilizovaný.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Mluvčí místní policie Wilben Mayorová agentuře AFP potvrdila, že zadržená žena skutečně pracovala na konzulátu a dodala, že strážci zákona zajistili pistoli.

Ke střelbě došlo ve známé místní restauraci Lighthouse, která se specializuje na tradiční filipínské pokrmy.

Všichni to byli přátelé

Manažer restaurace Stephen John Patero, řekl AFP, že diplomaté v době útoku seděli v soukromém salonku, jenž je oblíben místními politiky.

„Samotnou střelbu jsme neviděli. Slyšeli jsme jen několik výstřelů. Číšníci, kteří podávali večeři, slyšeli před střelbou hádku. Všichni to pravděpodobně byli přátelé, ale kvůli něčemu se rozhádali,“ usuzuje manažer restaurace.

Mluvčí čínské ambasády v Manile Li Ling-siao se k útoku prozatím nechtěla vyjadřovat. „Stále ověřujeme fakta, až budeme mít něco nového, budu vás o tom informovat,“ řekla BBC.

Reklama

Související články

Na Filipíny udeřil mohutný tajfun Koppu

Mocný tajfun Koppu dorazil v noci na neděli na Filipíny. Místní úřady preventivně nařídily tisícům lidí na pobřeží evakuaci a zrušily řadu vnitrostátních letů....

Výběr článků

Načítám