Hlavní obsah

V Dillí znásilnili čtyřletou dívku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dillí

Indická policie zadržela dva muže podezřelé ze znásilnění čtyřleté dívky v metropoli Dillí. Holčičku našli v pátek v noci u vlakové tratě těžce zraněnou a v bezvědomí, informoval v pondělí server BBC.

Foto: Mukesh Gupta , Reuters

Indická policie

Článek

Holčičku našli nedaleko jejího domova v chudinské čtvrti na severu města. Byla pořezaná a hned po převozu do nemocnice ji kvůli mnohočetným zraněním operovali. Zůstává na jednotce intenzivní péče.

Policie podezřelé vyslýchá, ale zatčen zatím nikdo nebyl, uvedl její zástupce Vidžaj Singh. Dívčina rodina tvrdí, že ji od domova vylákala na sladkosti skupina mužů.

Násilí na ženách je trvalým problémem indické společnosti. Tamní policie jen v letošním roce zaznamenala více než 1500 případů znásilnění, má se však za to, že mnoho dalších zůstalo nenahlášených.

Potíže setrvávají navzdory přísnějším postihům, které vláda zavedla po znásilnění a vraždě studentky v autobuse v Dillí na konci roku 2012, které pobouřilo celou zemi i zahraničí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám