Hlavní obsah

Otisky prstů na láhvi s výbušninami patří cizinci zadrženému v Thajsku

Thajsko

Otisky prstů cizince zadrženého v úterý na thajsko-kambodžské hranici se shodují s otisky nalezenými na láhvi s chemikáliemi, kterou thajská policie zabavila v sobotu při razii v jednom z bytů v Bangkoku, uvedla AP. Podle policie je muž zřejmě pachatelem atentátu, při kterém 17. srpna zahynulo 20 návštěvníků chrámu.

Foto: Reuters

Policie zveřejnila podobiznu podezřelého z útoku v Bangkoku.

Článek

K případnému potvrzení této teorie ale budou podle policie potřeba testy DNA.

Mluvčí policie Pravut Tchavornsiri potvrdil, že otisky prstů zadrženého se našly na láhvi s chemikáliemi a na výbušninách v bytě v Bangkoku ve čtvrti Nong Čok. Tam byl zajištěn trinitrotoluen, trhavina C4 a hnojivo dusičnan amonný, který se také využívá při výrobě výbušnin. „Muž může být osobou, která odnesla bombu z bytu, nebo přinesla bombu na místo činu,“ uvedl mluvčí.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Turista natočil okamžik výbuchu v BangkokuVideo: Reuters

Podle policie je cizinec zatčený u hranic s Kambodžou ”velice podobný” hlavnímu podezřelému ve žlutém tričku, jehož 17. srpna zachytily kamery, jak před výbuchem ve svatyni Erawan v centru města nechává batoh.

Foto: Reuters

Podezřelý muž bez batohu na útěku

Muž přiznal, že se pohyboval v inkriminovaný den u chrámu, ale popřel, že by spáchal atentát.

„Je přirozené, že podezřelý popírá, že by to udělal, ale my se tím musíme dál zabývat. V tuto chvíli je případ ze 70 procent vyřešen,“ řekl podle agentury Reuters zástupce policejního prezidenta Cakthip Čaidžinda.

Muže policie intenzivně vyslýchá stejně jako dříve zadrženého cizince, v jehož bytě byly výbušniny.

Žádná obvinění zatím nepadla.

Reklama

Související články

Exploze bomby z TNT zabíjela v Bangkoku

Centrem thajského Bangkoku otřásl mohutný výbuch. Zemřelo nejméně 18 lidí a 117 dalších bylo zraněno. Podle nepotvrzených zpráv jsou mezi oběťmi i cizinci....

Výběr článků

Načítám