Hlavní obsah

Vyšetřování bombového útoku v Bangkoku vázne kvůli rozbitým kamerám

Bangkok

Thajská policie stále bezúspěšně pátrá po pachateli pumového útoku v hlavním městě Bangkoku z minulého týdne. Vyšetřování ztěžuje skutečnost, že bezpečnostní kamery v centru byly rozbité, uvedl v pondělí policejní prezident Somyot Poompanmoung. V týž den policie oznámila zneškodnění další výbušniny na staveništi v Bangkoku.

Foto: ČTK/AP

Výbuch nepřežilo dvacet lidí včetně zahraničních turistů.

Článek

Policie se podle svého šéfa snaží „dát dohromady všechny kousky skládačky“, je ale nucena představovat si, co muž podezřelý ze spáchání útoku dělal v prolukách, kde jeho pohyb měly zachytit pouliční kamery. Jenomže nezachytily, protože byly rozbité.

„Občas je na ulici dvacet kamer, ale jen pět jich funguje. Musíme ztrácet čas tím, že si domýšlíme,“ přiznal novinářům viditelně frustrovaný prezident policie a dodal, že v Thajsku chybí technologie, kterými běžně disponují vyšetřovatelé na Západě. Thajsko proto požádalo o technickou spolupráci několik dalších zemí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Turista natočil okamžik výbuchu v BangkokuVideo: Reuters

Útok u svatyně Erawan si vyžádal dvacet mrtvých a desítky zraněných. Policie zveřejnila minulý týden fotografii a podobiznu podezřelého a uvedla, že byl součástí širší sítě. Zdá se, že od té doby se vyšetřování dál nepohnulo, uvedla AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bezpečnostní kamery zachytily muže podezřelého z atentátu v BangkokuVideo: Reuters

Thajská policie také v pondělí oznámila zneškodnění granátu, který objevil dělník na staveništi v hlavním městě. Granát podle vyšetřovatelů ležel pod zemí nějaký čas. Policejní pyrotechnici ho zneškodnili.

Reklama

Související články

Exploze bomby z TNT zabíjela v Bangkoku

Centrem thajského Bangkoku otřásl mohutný výbuch. Zemřelo nejméně 18 lidí a 117 dalších bylo zraněno. Podle nepotvrzených zpráv jsou mezi oběťmi i cizinci....

Výběr článků

Načítám