Hlavní obsah

Islámský stát ukázal nový bestiální způsob vraždění

V Afghánistánu zuří ostrý konflikt mezi extremisty z tzv. Islámského státu (IS) na jedné straně a bojovníky Tálibánu na straně druhé. Svědčí o tom jedno z posledních videí afghánské odnože IS, jehož příslušníci tam použili novou sadistickou metodu hromadného vraždění. Zajatce přinutili kleknout si na výbušniny zakopané do země a pak je vyhodili do povětří.

BEZ KOMENTÁŘE: Islámský stát ukázal nový způsob zabíjení: Zajatce odpálil bombami ukrytými v zemi

 
Článek

Bojovníci samozvaného chalífátu na profesionálně vyrobeném videu pořízeném na neznámém místě v Afghánistánu nejprve v zemi vykopali několik děr, načež do nich vložili výbušniny. Pak přivedli deset zajatců se zavázanýma očima. Muže přinutili kleknout si na místa, kam umístili nálože. Následuje mocný výbuch.

Vrazi označili všechny oběti za odpadlíky od víry. Má se za to, že to byli členové jednoho kmene v provincii Nangarhár, kteří napomáhali Tálibánu, ale i lidé, kteří podporovali afghánskou vládu bojující s povstalci. Extremisté snímek zveřejnili o víkendu.

Přes čáru i pro otrlý Tálibán

Bestiální vraždu odsoudil i Tálibán, který se přitom sám neštítí brutálních útoků. Video nazval strašlivým a prohlásil: „Tento zločin a dalších takové brutální akce několika nezodpovědných ignorantských jednotlivců pod maskou islámu a muslimů jsou nepřijatelné“.

Související témata

Foto: Stringer/Files , Reuters

Bojovníci Tálibánu

Foto: ČTK/AP

Islámský stát ničí asyrské památky v Mosulu.

Islámský stát v Afghánistánu expanduje už několik měsíců. Radikálové z Tálibánu už v červnu toto hnutí, které dobylo části Sýrie a Iráku, varovali, aby se v Afghánistánu neangažovalo. Opakovaně už byly zaznamenány střety tálibů s přívrženci IS. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám