Hlavní obsah

V Kábulu unesli německou humanitární pracovnici

Kábul

Dvojice ozbrojenců unesla v afghánském hlavním městě Kábulu humanitární pracovnici z Německa. V pondělí to podle agentury DPA oznámila místní policie. K únosu se zatím nikdo nepřihlásil.

Foto: Mohammad Ismail, Reuters

Afghánští policisté v Kábulu

Článek

„Unesli ji, když opouštěla kancelář,“ potvrdil policejní mluvčí Ebadulláh Karímí a dodal, že pracovnice, jejíž jméno nebylo zveřejněno, byla zaměstnankyní německé rozvojové agentury GIZ.

„Byli jsme v kanceláři, když jsme zaslechli hluk a povyk. Když jsme vyběhli ven, zjistili jsme, že unesli ženu,“ popsal jeden ze svědků. Němka podle něj byla už v autě, když ozbrojenci zaútočili, rozmlátili okno vozidla a zmocnili se jí.

K únosu se zatím nikdo nepřihlásil. Afghánská policie zahájila vyšetřování, německé velvyslanectví ani GIZ se k incidentu vyjadřovat nechtěly.

Anonymní zdroj z GIZ nicméně uvedl, že kábulská centrála agentury byla od minulého týdne uzavřena kvůli hrozbám. „GIZ poslala veškeré pracovníky, které mohla postrádat, na dovolenou. Byly jich desítky. Všechny ostatní žádali, aby pracovali z domova, a vyzvali nás také, abychom zastavili všechny aktivity kromě těch nezbytných,“ řekl zdroj.

Podle DPA také americká ambasáda varovala občany USA, aby se vyhýbali čtvrti, v níž byla Němka unesena.

Reklama

Výběr článků

Načítám