Hlavní obsah

Několik rukojmích zadržovaných islamisty v Mali bylo osvobozeno

Několik lidí zadržovaných od pátku islamistickými ozbrojenci v hotelu v centrální části Mali bylo osvobozeno. Agentuře AFP to řekly zdroje z tamních vojenských kruhů. „Nelze říci, že vše skončilo, ale určitý počet rukojmích byl osvobozen díky zásahu speciálních jednotek,” uvedl jeden ze zdrojů. Podle dalšího zdroje bylo mezi osvobozenými pět cizinců.

Foto: Reuters

Tuaregové v malijské armádě. Ilustrační foto

Článek

Islamisté při útoku na hotel ve městě Sevare podle dřívějších informací agentury Reuters zabili nejméně šest lidí, z toho pět vojáků. [celá zpráva]

Zemřeli prý rovněž minimálně tři útočníci. Zatím není jasné, kolika lidí se přesně islamisté zmocnili jako rukojmích. Malijská armáda v pátek hovořila až o deseti rukojmích různých národností.

Za útokem nejspíše stojí ozbrojenci ze skupiny Ansar Dine, která se hlásí k ideologii teroristické organizace Al-Káida. Tito islamisté v minulosti bojovali na severu Mali, letos ale začali své lidi přemísťovat do centra a na jih země. V roce 2012 po armádním převratu obsadili sever Mali. Z pozic je vytlačila až mezinárodní intervence, kterou v roce 2013 zahájila Francie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám