Hlavní obsah

Indka odmítla dát úplatek, policisté ji údajně zapálili

Právo, mcm

Dva policisté ponížili, zneužili a nakonec zapálili čtyřicetiletou Indku Neetu Dwivediovou, která přišla v pondělí na policejní stanici ve městě Barabanki. Podle listu The Independent tam chtěla dosáhnout propuštění svého muže. Žena to vypověděla před novináři a zástupci úřadů krátce před svou smrtí v nemocnici města Lakhnaú v severoindickém státě Uttarpradéš.

Foto: Mukesh Gupta , Reuters

Indická policie (ilustrační foto)

Článek

Na stanici jí prý dva policisté řekli, že musí zaplatit 100 tisíc rupií (asi 35 tisíc korun), pokud chce vidět manžela na svobodě. Muž byl zadržen kvůli výslechu ve věci blíže neurčeného zločinu.

Žena údajně odmítla úplatek dát. Z policejní stanice pak byla odvezena s popáleninami na 80 procentech těla, takže ji už nebylo možné zachránit. Obvinění policisté tvrdí, že žena se ve vzteku zapálila sama. Oba byli zatím postaveni mimo službu.

Úřady ujišťují, že bude provedeno oficiální vyšetřování. Syn zesnulé, který je novinářem, řekl místním médiím, že duše mrtvé může nalézt klid, jen pokud bude někdo potrestán za její smrt.

Incident se odehrál jen měsíc poté, co byl údajně zaživa upálen žurnalista Jagendra Singh. Ten zase veřejně obvinil místního politika z korupce a nezákonného zabírání půdy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám