Hlavní obsah

Vedrům podlehlo v Pákistánu 120 lidí, v Karáčí je 45 stupňů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karáčí

Při vlně veder, která zasáhla provincii Sindh na jihu Pákistánu, již zemřelo více než 120 lidí. Nejvíce obětí se nachází ve městě Karáčí, kde teploty v posledních několika dnech dosahovaly 45 stupňů, uvedli zdravotníci.

Foto: Akhtar Soomro, Reuters

Sanitky odvážejí lidi do nemocnice.

Článek

Podle lékaře z místní nemocnice se oběťmi stali většinou starší lidé. „Pacienti s úpalem, kteří byli přivezeni do nemocnice, měli vysokou horečku, změněné stavy vědomí, byli dehydratovaní a měli záchvaty,” uvedl lékař Semí Džamalí.

„Od soboty zemřelo v Karáčí 114 lidí a osm jich přišlo o život v dalších třech okresech provincie Sindh,” citovala agentura AFP z prohlášení místních zdravotnických úřadů.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle pákistánských meteorologů by mělo velmi teplé počasí s extrémní vlhkostí pokračovat i pondělí, ale v úterý se má ochladit.

Dosud nejvyšší teplota – 47 stupňů – byla v Karáčí naměřena v roce 1979.

Vlna rekordního horka zasáhla v květnu i sousední Indii, zahynulo tam více než 2200 lidí. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám