Hlavní obsah

Airbus Malaysia Airlines se nouzově vracel do Melbourne

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Melbourne

Kvůli podezření na požár motoru se v pátek nouzově vracel na letiště v australském Melbourne Airbus A330 společnosti Malaysia Airlines. Přistání proběhlo bez problémů, informovalo letiště.

Foto: Profimedia.cz

Airbus A330 společnosti Malaysia Airlines

Článek

Stroj směřující do malajsijské metropole Kuala Lumpuru se vracel krátce po vzlétnutí kvůli varování kontrolních mechanismů před možným požárem motoru.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Letadlo se zbavovalo paliva už uvolněného z nádrže a obrátilo se na přistání. Přistálo bezpečně na nouzové přistávací ploše,“ řekla agentuře Reuters mluvčí australského úřadu pro leteckou bezpečnost.

Stroj v Melbourne zůstal, aby ho podrobně prohlédli technici, a pasažéři museli přestoupit na náhradní spoj.

Společnost Malaysia Airlines se „technicky“ nachází v bankrotu, oznámil před dvěma týdny její ředitel Christoph Mueller. Provoz firmy ochromily dvě katastrofy z předchozího roku – nejprve zmizení airbusu s 239 lidmi na palubě cestou z Kuala Lumpuru do Pekingu, a následně sestřelení dalšího letounu nad východní Ukrajinou. Po zmizelém letadle se dosud nenašla jediná stopa. Tragédii na Ukrajině nepřežil žádný z 298 lidí na palubě.

Firma nyní funguje díky dotacím malajsijské vlády.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám