Hlavní obsah

Z převrácené čínské lodi vyprostili muže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Záchranářům se podařilo z lodi, která se převrátila na řece Jang-c′-ťiang, vyprostit dalšího živého muže, uvedla agentura Reuters s odvoláním na mikroblog agentury Nová Čína. Celkový počet zachráněných činí 14, uvedla BBC s odvoláním na státní úřady.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Z potopené lodi zachránili v Číně několik lidíVideo: Reuters

 
Článek

Zachránění mají podle Nové Číny menší zranění, se kterými byli převezeni do nemocnic. Tři z nich byli vyproštěni z nejnižší paluby, když záchranáři do trupu převrácené lodi vyřezali otvor. Mezi zachráněnými jsou i hlavní inženýr a kapitán, které zadržela policie.

Turistická loď Východní hvězda o výtlaku 2200 tun se v bouři převrátila v pondělí v noci. Plavilo se na ní 458 lidí, 406 turistů většinou ve věku mezi padesáti až osmdesáti lety, pět zaměstnanců cestovních kanceláří a 47členná posádka.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Reuters

Zachráněný člen posádky převrácené Východní hvězdy

Zatím z ní bylo vyzvednuto pět těl obětí. Podle listu Žen-min-ž-pao byla tři těla vylovena až v Jüe-jangu vzdáleném padesát kilometrů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Číně se potopila loď, vevnitř jsou zřejmě živí lidéVideo: Reuters

Loď dlouhá 76 metrů se čtyřmi palubami nevyslala ani záchranný signál, o jejím převrácení informovali lidé, kteří doplavali na břeh. Záchranáři se dostali na místo neštěstí až po dvou a půl hodinách.

Foto: Kim Kyung-hoon, Reuters

záchranný remorkér u převrácené výletní lodi

Do záchranné operace při jednom z největších neštěstí v zemi za poslední roky byly nasazeny tisíce vojáků a záchranářů včetně potápěčů, jimž situaci komplikuje špatné počasí. Žabí muži klepou na trup lodi, aby navázali kontakt s přeživšími, kteří v něm mohou být uvězněni.

Příbuzní jsou zoufalí, protože nebyl ani zveřejněn seznam cestujících. Podivují se také, jak je možné, že se kapitán zachránil. Podle pravidel by měl loď opouštět až ve chvíli, kdy jsou všichni v bezpečí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám