Hlavní obsah

Airbus se propadl o čtyři kilometry, oba motory ztratily v bouři výkon

– Singapur

Singapurské aerolinky zahájily vyšetřování, proč u jejich Airbusu A330-300 se 194 lidmi na palubě ztratily 23. května oba motory výkon a stroj se propadl o 4000 metrů, než se obnovil jejich tah. Uvedl to ve středu list The Guardian.

Foto: Profimedia.cz

Airbus A330 Singapore Airlines

Článek

Aerolinky uvedly, že problém nastal na lince ze Singapuru do Šanghaje, když se airbus „po 3,5 hod. dostal ve výšce 11,9 kilometru do špatného počasí“. Letoun pak během 20 minut klesl do výšky zhruba osm kilometrů.

„Oba motory dočasně ztratily výkon a piloti se řídili příslušnými procedurami, aby obnovili normální běh motorů,“ uvedla letecká společnost ve svém prohlášení. „Let pokračoval do Šanghaje, kde letoun normálně přistál v 22.56 hod. místního času, dodala.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Let SQ836 využilo ten den 182 cestujících – na palubě byla dále dvanáctičlenná posádka.

Foto: repro Flightradar24

Společnost dodala, že po přistání byly oba motory Rolls-Royce zkontrolovány, ale nenašla se na nich žádná anomálie.

Graf výšky letu i s prudkým poklesem zveřejnil v úterý Flightradar24. Dodal, že oba motory letadla ztratily při cestě výkon, když airbus prolétával silnou bouří nad Jihočínským mořem.

Reklama

Výběr článků

Načítám