Hlavní obsah

Televize i zásilky Coca-Coly. Krejčíř to má ve vězení zařízené

Pretoria

Radovan Krejčíř v pretorijské věznici vede poměrně luxusní život, upozornil server jihoafrického listu Sunday World. Jeden ze zaměstnanců vězeňské správy popsal, že v Krejčířově cele nechybí televize ani tělocvičné nářadí, a stíhaný Čech si z ní dokonce bez potíží objednává Coca-Colu a pizzu. Úřady to ale popírají.

Foto: Siphiwe Sibeko, Reuters

Radovan Krejčíř

Článek

Zboží, které není povolené, dodávají Krejčířovi do cely denně, řekl zdroj z věznice Kgosi Mampuru, kde Krejčíře věznili donedávna, než ho přemístili do zařízení Zonderwater. „Ten chlap se dokonce chvástá tím, že si může kdykoliv objednat Coca-Colu,“ dodal.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Jediné, co zůstává Krejčířovi zapovězeno, jsou jeho manželská práva, doplnil další zdroj z druhé věznice. „Má tady všechno – tělocvičné nářadí, televizi, rádio,“ dodal.

Mluvčí vězeňské správy to ale popřel. Zařízení ke cvičení sice podle něj Krejčíř na cele má, televizi však sdílí s dalšími. „Vězeň čekající na soud je v současnosti v nápravném zařízení, které nemá posilovnu, takže na tom, že má nářadí u sebe, není nic zvláštního. Na televizi má zadržovaný právo, je to ale privilegium skupinové a týká se i ostatních vězňů,“ vysvětlil Ofentse Morwane.

BEZ KOMENTÁŘE: Radovan Krejčíř si kope ve vězení s Oscarem PistoriusemVideo: Video obtained by Daily Sun SA

Současně potvrdil, že se na Krejčíře vztahují přísnější bezpečnostní opatření poté, co se k němu někdo opakovaně snažil propašovat mobil.

Pracovník věznice Kgosi Mampuru uvedl, že jednou byl telefon schován v krabicovém mléku, jindy zase v balení s pizzou.

Související téma:

Foto: Archiv, Právo

Radovan Krejčíř

Radovan Krejčíř, který byl v Česku odsouzen k deseti a půl roku vězení za více než půlmiliardový daňový únik, čelí v JAR několika obžalobám, kromě jiného z účasti na vraždách.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám