Hlavní obsah

Po zmizelém malajsijském boeingu ani stopy, hledači rozšířili oblast pátrání

Sydney

Skupina pátrající na jihu Indického oceánu po malajsijském Boeingu 777, který s 239 lidmi na palubě zmizel před rokem, dvojnásobně rozšířila oblast hledání. Pátrači dosud nenalezli žádnou stopu.

Foto: Profimedia.cz

Boeing 777 malajsijských aerolinií. Ilustrační foto

Článek

Dosud se soustřeďovali na plochu 60 000 kilometrů čtverečních, ale o možnosti jejího rozšíření už nějaký čas hovořili. Pátrání rozšířili ještě předtím, než propátrali celou původní vytyčenou oblast.

„Pátrání v rozšířené oblasti už začalo a soustřeďuje se na jihu, aby se využilo posledního vhodného počasí v místě,“ uvedl Australský národní úřad pro dopravní bezpečnost (ATSB). Jeho cílem je prozkoumat mořské dno na stanovené ploše co možná nejrychleji, takže pátrání upravil tak, aby se mohlo pokračovat i v zimě.

Související téma

Foto: Stringer, Reuters

Boeing 777 společnosti Malaysian Airlines nad Polskem, archivní snímek

Boeing zmizel na počátku loňského března. Podle expertů se při letu z Kuala Lumpuru do Pekingu stočil na jih a zřítil se v odlehlé části Indického oceánu. Pátrání v rozšířené oblasti v dubnu schválily vlády Austrálie, Malajsie a Číny, odkud pocházela většina zmizelých cestujících.

Reklama

Související články

O zmizelém boeingu se už rok nic neví

Přesně před rokem beze stopy zmizel letoun společnosti Malaysia Airlines s 239 lidmi na palubě. Předpokládá se, že se Boeing 777 letící z Malajsie do Číny...

Výběr článků

Načítám