Hlavní obsah

V Pákistánu při atentátu zabili přes čtyřicet věřících

Karáčí
Aktualizováno

Nejméně 45 lidí bylo zavražděno v Pákistánu při atentátu na autobus, jímž jeli šíité. Mezi oběťmi útoku v Karáčí je nejméně šestnáct žen. Dalších dvacet lidí bylo zraněno.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Atentátníci postříleli v autobusu v Karáčí přes 40 lidíVideo: Reuters

 
Článek

Provinční šéf policie Gulám Hajdar Džamáli uvedl, že v autobusu bylo šedesát lidí. Mezi oběťmi nejsou děti, uvedl list The Daily Pakistan.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Autobus zastavila skupina atentátníků na motocyklech. „Útočníků bylo šest. Nastoupili a začali střílet,“ řekl agentuře Reuters superintendant Nadžíb Chán. Podle něj byli oběťmi věřící z menšinové šíitské sekty ismá'ílíjů.

Foto: Akhtar Soomro, Reuters

Krev na ulici po atentátu v Karáčí

Hajdar Džamáli sdělil, že autobus byl na cestě od jejich modlitebny. Podle něj útočníci stříleli uvnitř vozidla z devítimilimetrových pistolí. Podle některých svědků ale na autobus stříleli i zvenčí, i když záběry růžového vozidla tomu nenasvědčují. Není rozstřílené.

Foto: Fareed Khan, ČTK/AP

Pákistánský policista ukazuje vystřílené nábojnice

K aktuálnímu útoku se přihlásila sunnitská extremistická skupina Džundalláh, která vznikla odštěpením od pákistánského hnutí Tálibán. Loni tato organizace vyjádřila podporu Islámskému státu. „Byli to ismá´ílíjové které považujeme za nemuslimy. Měli jsme čtyři útočníky. V příštích dnech budeme útočit na ismá´ílíje, šíity a křesťany,” citovala agentura Reuters jejího mluvčího Ahmada Marvata.

Foto: Akhtar Soomro, Reuters

Sanitky na místě atentátu v Karáčí

Pákistán čelí dlouhodobě útokům sunnitských radikálů na menšinové šíity. V poslední době jich ještě přibylo. Nejkrvavější byl lednový pumový atentát v šíitské mešitě v jihopákistánském městě Šikarpur v provincii Sindh. Zahynulo při něm přes 60 lidí a desítky dalších utrpěly zranění. I tam útočil Džundalláh. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám