Hlavní obsah

Tisíce Nepálců se po zemětřesení bojí domů a nocují venku

Káthmándú
Aktualizováno

Tisíce Nepálců strávily noc pod širým nebem, protože se po úterním zemětřesení bojí návratu pod střechy domů. Úterní otřesy o síle 7,3 stupně si vyžádaly v Nepálu 65 mrtvých a 2000 raněných. Dalších 17 lidí zemřelo v Indii. Následné otřesy bylo cítit ještě ve středu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nepálci v obavách před dalšími otřesy opustili své domovyVideo: Reuters

 
Článek

Úterní otřesy nejvíc postihly oblast mezi Káthmándú a Mount Everestem. Sesutá půda na mnoha místech zablokovala přístupové cesty k horským vesnicím. Lidé jsou vyděšení a strávili noc pod širým nebem. Místním úřadům začínají docházet nejnutnější humanitární potřeby.

Nepál se přitom ještě nevzpamatoval ze zemětřesení o síle 7,8 stupně, které udeřilo 25. dubna a zabilo přes 8000 lidí.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Pátrání po vrtulníku

Nepálská armáda nasadila 400 vojáků do pátrání po americkém vrtulníku, který je od úterka pohřešován. Podle nových zpráv zřejmě spadl do řeky v oblasti vzdálené asi 80 kilometrů severovýchodně od Káthmándú.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Následky úterního zemětřesení v NepáluVideo: Reuters

Pentagon oznámil, že stroj byl zapojen do humanitárních operací a na palubě bylo šest amerických a dva nepálští vojáci. Před přerušením kontaktu si posádka stěžovala, že má problémy s palivem.

Mezi záchranáři, kteří přijeli do Nepálu pomáhat po dubnových otřesech, jsou také Češi; po úterním zemětřesení jsou všichni v pořádku. V Nepálu je ještě asi 20 dalších Čechů a také ti jsou v pořádku, stejně jako Češi v Indii, informovaly české úřady.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám