Hlavní obsah

Pod troskami v Nepálu přežil osm dní i stoletý muž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Káthmándú
Aktualizováno

Tři živé lidi, mezi nimi i 101letého muže, našli záchranáři osm dní po ničivém zemětřesení severovýchodně od Káthmándú. Dvě osoby objevili v troskách domku, třetí byla vytažena ze závalu. Informovala o tom agentura AP s odvoláním na místní úřady.

Foto: Danish Siddiqui, Reuters

Následky zemětřesení v Nepálu

Článek

Záchranu tří lidí v horské vesnici v odlehlé oblasti potvrdil AP vládní administrátor Surja Prašád Upadhaja. Podle něj byli zachráněni dva muži a jedna žena u vesnice Sjauli, ležící 50 kilometrů západně od metropole. Všichni byli převezeni do blízké vojenské nemocnice.

Agentuře DPA řekl policista Ram Bahadúr i jména zachráněných a dodal, že dva byli vyproštěni zpod trosek hliněného domu, třetí byl vytažen ze závalu půdy, který uvolnily otřesy.

List Daily Pakistan uvedl, že jeden ze zachráněných mužů má 105 let, DPA citovala záchranáře, že má více než sto let, úřady nakonec uvedly, že jeho věk je 101 let. .

V neděli stoupl počet obětí zemětřesení z minulé soboty na 7057, když bylo v údolí Langtang nalezeno dalších 51 mrtvých těl. Mezi oběťmi bylo i šest cizinců. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Záchranáři v Nepálu odklízejí následky zemětřeseníVideo: Reuters

Pomoc vázne

S plynoucími dny se ukazuje, že se nedaří pomoc distribuovat. U vesnice Pauathok byl z trosek sestaven nápis: „Potřebujeme pomoc, prosím pomozte.“

Pauvathok leží přitom jen 50 kilometrů východně od Káthmándú. Ani týden po zemětřesení tam zatím nepřijel žádný vládní úředník ani voják, uvedla televize Fox News.

Když tam v sobotu ráno dorazila kolona vozidel s pomocí doprovázená ozbrojenými policisty, aby nebyla vyrabována, nezastavila tam. Obyvatelé křičeli: „Jsme pro vás neviditelní!“

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám