Hlavní obsah

Pákistán oběsil v jednom dni dvanáct odsouzenců

– Islámábád

V Pákistánu pověsili v úterý 12 lidí odsouzených k smrti, uvedla agentura Reuters. Jde o největší počet lidí popravených naráz od ukončení moratoria na vykonávání hrdelních trestů po útoku na školu v Péšávaru. Poprvé nejsou mezi popravenými jen teroristé, ale také vrazi, jimž bylo zamítnuto odvolání, uvedla BBC.

Foto: Profimedia.cz

Příbuzná jednoho z oběšených u těla popraveného

Článek

Popravy se konaly v šesti městech, mimo jiné v Karáčí a v Rávalpindí. Odložena byla exekuce vraha v Multánu, když se obžalovaný a rodina zavražděného dohodli.

Popravy se konaly navzdory výzvám OSN, aby se neuskutečnily. Podle obhájců lidských práv nebyly procesy spravedlivé, neboť soudní systém je zastaralý a nevycvičení policisté často získávají přiznání mučením.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Ve čtvrtek má být popraven Šafkat Husajn, který byl před deseti lety odsouzen k smrti za únos a zabití dítěte. Pachateli přitom bylo v době činu jen 14 let.

V pákistánských celách smrti čeká 8000 odsouzených. [celá zpráva]

Po prosincovém masakru ve škole v Péšávaru bylo zrušeno šest let trvající moratorium na hrdelní trest, původně ale jen pro pachatele teroristických útoků. [celá zpráva]

Od té dob bylo popraveno už 27 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám