Hlavní obsah

Egypt popravil prvního odsouzeného účastníka politických protestů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Káhira

V Egyptě v sobotu popravili první osobu odsouzenou za účast na politických demonstracích. Jde o islamistu usvědčeného z vraždy spáchané při protestu proti odvolání bývalého prezidenta Muhammada Mursího. Informovalo o tom egyptské ministerstvo vnitra.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Loňské vynesení rozsudku nad islamisty vyvolalo mezi jejich odpůrci i stoupenci emoce Video: Reuters

 
Článek

Ministerstvo vnitra oznámilo, že Mahmúd Hasan Ramadán byl oběšen. Souzen byl za účast na protestu svolaném v roce 2013, kdy armáda svrhla Mursího. Demonstrance svolávalo Muslimské bratrstvo, za něž byl Mursí do úřadu zvolen. Později tuto organizace Egypt zakázal. Ramadán údajně nebyl jejím členem a je označován za radikálního islamistu.

V roce 2013 se zúčastnil demonstrace, při níž účastníci vyhazovali z oken děti.

Armáda tvrdě zakročila proti muslimským bratrům, stovky jich zemřely při demonstracích a další stovky skončily ve vězení. Soudy nad nimi vynášejí tvrdé tresty, často po krátkém řízení a po procesech vedených s velkými skupinami. Na spornost takového postupu upozorňují mnohé nevládní organizace.

Reklama

Výběr článků

Načítám