Hlavní obsah

Trest smrti za útok v tchajpejském metru

Tchaj-pej

Tchajwanský soud vynesl trest smrti nad jedenadvacetiletým mladíkem, který loni v metru v hlavním městě Tchaj-pej nožem pobodal přes dvě desítky lidí a čtyři z nich zabil. Informovala o tom agentura AP. Veridkt není pravomocný.

Foto: Reuters

Tchajwanští policisté

Článek

Soud dospěl k závěru, že pachatel spáchal zvláště brutální čin a že možnost jeho nápravy prakticky neexistuje. Odsouzený se může odvolat.

Mladík si útok v metru předem naplánoval a deseticentimetrovým nožem bodal do svých spolucestujících během jízdy v ranní špičce, kdy souprava projížděla na jedné z nejdelších tras mezi dvěma zastávkami. Někteří lidé v době útoku spali.

Mladík se policii k činu přiznal a tvrdil, že „chtěl udělat něco velkého”. Místní média napsala, že si policii stěžoval, že jeho život je příliš stresující a že si hromadnou vraždu naplánoval proto, aby dostal trest smrti.

Na Tchaj-wanu se popravuje zastřelením, trest smrti je ale výjimečný. V zemi byla dosud popravena asi stovka pachatelů trestných činů. Kvůli odporu veřejnosti se ale tresty mezi lety 2006 až 2009 nevykonávaly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám