Hlavní obsah

Turista zemřel po útoku žraloka

Sydney

Útok žraloka u pobřeží Nového Jižního Walesu si pondělí vyžádal život turisty, který zřejmě pocházel z Japonska. Paryba mu utrhla obě nohy a muž podlehl ztrátě krve.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie po útoku žraloka pláž uzavřelaVideo: Reuters

 
Článek

Žralok zaútočil u pláže Shelly v 9:45 (neděla 23.45 SEČ) poblíž města Ballina na východě země asi 200 km jižně od Brisbane. Surfaři se mu snažili pomoci a dopravili ho na pobřeží, ale muž nepřežil.

„Protože ztratil obě nohy, rychle vykrvácel,“ řekl starosta Baliny David Wright AP.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Jde o mladého muže, o němž si myslíme, že je Japonec, ale vyšetřování stále pokračuje. Dnes dopoledne se stal obětí útoku žraloka,” řekl místnímu listu Northern Star policejní vyšetřovatel Cameron Lindsay. „Je tu spousta svědků, se kterými postupně mluvíme. Předpokládáme, že někdo mohl útok, anebo to, co mu předcházelo, nahrát na video,” dodal.

Majitelka kavárny sdělila, že se žralok „náhle objevil v hloučku surfařů“. Dodala, že nebyl ani moc daleko od břehu.

Místní pláže byly v pondělí uzavřeny, protože jde už o druhý útok žraloka za dva dny. V neděli prožil nepříjemné setkání se žralokem u 50 kilometrů vzdáleného Seven Mile Beach 35letý surfař, který má zraněná záda a hýždě. Napřed si myslel, že se k němu přiblížil delfín, ale pak si všiml ploutví.

V Novém Jižním Walesu jsou útoky žraloků nejčastější. Na západě země se nárůst podařilo omezit, když tam byl nakrátko povolen lov těchto paryb.

Reklama

Výběr článků

Načítám