Hlavní obsah

Krejčíře obvinili z vraždy Libanonce

– Johannesburg • Aktualizováno

Uprchlý český podnikatel Radovan Krejčíř byl v pátek před soudem v Germistonu obviněn spolu s třemi dalšími lidmi z vraždy libanonského podnikatele Sama Issy, který byl zastřelen v roce v 2013 ve svém voze v Bedfordview. Uvedl to server EyeWitness News.

Foto: Siphiwe Sibeko, Reuters

Radovan Krejčíř u soudu v Palm Ridge v Johannesburgu

Článek

„Radovan Krejčíř a tři další lidé předstoupí ráno před germinstonský magistrátní soud kvůli vraždě Libanonce Sama Issy. V rámci širšího vyšetřování je to poprvé, co bylo proti Krejčířovi vzneseno obvinění z vraždy,“ uvedl policejní mluvčí Solomon Makgale.

Krejčíř byl nejnověji obžalován z vraždy, z podílu na vraždě a z nezákonného držení zbraní a munice. Policie má podle svého mluvčího Makgaleho důkazy, že zbraň AK47, která byla při Issově vraždě použita, patřila právě Krejčířovi.

Dvěma spoluobžalovanými jsou nájemní vrazi, kteří si ve vězení odpykávají tresty za jiné zločiny.

Issa byl zabit, když se svým Audi Q7 zastavil na červenou. Auto zasáhlo 33 střel. Vrah střílel z bílého Fordu Ranger. V Issově voze bylo nalezeno větší množství kulek ráže 9 mm a revolver s tlumičem.

Krejčíř měl zabitému dlužit milióny

Krejčíř popírá jakýkoli bližší kontakt s Issou, který si rád užíval na večírcích. Podle médií ale Čech dlužil Libanonci deset miliónů randů (21 miliónů korun) za drogy.

O spojení Krejčíře s touto vraždou se začalo mluvit po zatčení osmi lidí, v případu spiknutí s cílem zabít tajného policistu Nkosanu Ximbu a soukromého detektiva Paula O’Sullivana, který dlouhodobě jde po Krejčířovi.

V JAR soudy už projednávají tři kauzy, ve kterých figuruje Radovan Krejčíř. Kromě vraždy Zimbabwana Phumlaniho Ncubeho, který pro něj prý pracoval jako vymahač dluhů, čelí Čech obžalobě z pokusu o vraždu O’Sullivana a Ximby.

Jeden ze svědků  uvedl, že dva vrazi, které si Krejčíř najal, dostali za Issovu vraždu dohromady 500 000 randů.

Související téma:

Foto: Archiv, Právo

Radovan Krejčíř

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám