Hlavní obsah

Severní Korea znovu pohrozila USA jaderným útokem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soul

Severní Korea ve středu prohlásila, že již nemá zájem vést rozhovory se Spojenými státy, a jako již několikrát v minulosti pohrozila Washingtonu jaderným útokem. Agentura Reuters připomněla, že KLDR pravidelně zostřuje své výhrůžky před společným vojenským cvičením amerických a jihokorejských sil, které se pravidelně koná na přelomu února a března.

Foto: KCNA, Reuters

Severokorejský vůdce Kim Čong-un s armádními veliteli

Článek

Severokorejská Komise národní obrany, v jejímž čele stojí diktátor Kim Čong-un, obvinila Spojené státy, že se snaží svrhnout stávající komunistický režim v KLDR, a pohrozila protiúderem s použitím veškerých svých vojenských zdrojů.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Vzhledem k tomu, že američtí imperialističtí gangsteři hrozí svržením severokorejského režimu... necítí KLDR již potřebu zasednout s USA k jednacímu stolu," konstatovala komise. Pchjongjang se nyní rozhodl, že „napíše poslední stránku americké historie". „Použije k tomu různé přesně naváděné jaderné zbraně a také pozemní, námořní, letecké a kybernetické bojové prostředky," dodala komise.

Žádají ukončení cvičení

Pchjongjang minulý měsíc nabídl, že zastaví jaderné testy, pokud Washington nebude pokračovat v pořádání pravidelných manévrů společně s Jižní Koreou. Ty KLDR považuje za nácvik invaze do Severní Koreje. Spojené státy nabídku odmítly s tím, že cvičení má obranný charakter.

Související témata:

Foto: Profimedia.cz

Věž čučche se sochou dělníka, rolníka a představitele inteligence

Foto: Alex Švamberk, Novinky

V Soulu se mísí historie se aktuálními trendy

Foto: Tomáš Reiner, Novinky

Washingtonský památník obětem války v Koreji

V neděli ministerstvo zahraničí KLDR oznámilo, že Spojené státy odmítly severokorejské pozvání amerického vyslance na návštěvu Severní Koreje k rozhovorům o jaderných otázkách. Americké ministerstvo zahraničí uvedlo, že nebude měnit svůj postoj, podle nějž musí Pchjongjang nejprve ukončit svůj nukleární zbrojní program a teprve poté je možné jednat.

Reklama

Výběr článků

Načítám