Hlavní obsah

Malajsie téměř po roce oficiálně vyhlásila zmizení boeingu

Kuala Lumpur
Aktualizováno

Malajsijská vláda ve čtvrtek oficiálně označila nehodu boeingu společnosti Malaysia Airlines za zmizení. Krok otevřel možnost ke kompenzacím rodin zmizelých cestujících. Boeing s 239 lidmi se ztratil z radarů počátkem loňského března. Zmizel beze stopy. Úřady předpokládají, že se zřítil v odlehlých místech na jihu Indického oceánu. Informovala o tom stanice BBC.

Foto: Tomasz Bartkowiak, Reuters

Zmizelý Boeing 777 Malaysia Airlines na archivním snímku

Článek

„S těžkým srdcem a nejhlubším zármutkem vyhlašujeme nehodu letu MH370 Malaysia Airlines. Předpokládáme, že všech 239 pasažérů a členů posádky přišlo o život,“ prohlásil ředitel agentury pro civilní letectví Azharuddin Abdul Rahman.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Kde stroj skončil, se neví, ačkoli po něm pátrali záchranáři z několika zemí. Nalezení letounu je podle Rahmana nadále prioritou. Pátrači prý zkoumají „každou věrohodnou stopu“. Dno oceánu v současnosti prohledávají čtyři plavidla. Rahman v té souvislosti vyzdvihl pomoc Číny a Austrálie.

Experti se domnívají, že boeing dopadl do vod v odlehlé jižní části oceánu západně od Perthu. Dosud bylo prohledáno více než 18 tisíc čtverečních kilometrů, a to až do hloubky šesti kilometrů.

Související téma

Foto: Stringer, Reuters

Boeing 777 společnosti Malaysian Airlines nad Polskem, archivní snímek

Rovněž příčina nehody zůstává neznámá. Rahman ve čtvrtek upozornil na to, že v této fázi jsou všechno jen spekulace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám