Hlavní obsah

Trup potopeného airbusu zatím zůstane na mořském dně

Jakarta

Indonéská armáda v Jávském moři v úterý pozastavila práce na vyzvednutí hlavní části trupu zříceného Airbusu A320-200 společnosti AirAsia. Dosavadní pokusy vyzvednout trosky selhaly. Podle záchranářů se v nich už nenacházejí žádná další těla.

Foto: ČTK/AP

Vyzvednuté části havarovaného airbusu

Článek

„Operace trvala 30 dní. Záchranná skupina byla stažena. Omlouváme se rodinám obětí. Snažili jsme se, co to šlo, abychom pohřešované oběti nalezli,“ citovala agentura Reuters indonéského viceadmirála Widoda.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Pátrání po hlavní části trupu nejprve komplikovalo špatné počasí a silné proudy. Veškeré snahy o její vyzvednutí v minulých dnech selhaly. Nejprve prasklo lano, pak se začal vrak rozpadávat. Podle záchranářů se v něm však už navzdory očekávání nenachází žádná další těla.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vyšetřovatelé ohledávají trosky trupu zříceného letadlaVideo: Reuters

Pátrači jich zatím vyzvedli 70. Na palubě letounu, který se za bouře zřítil 28. prosince cestou ze Surabaye do Singapuru, bylo 162 lidí.

Příčinu nehody mají pomoci objasnit černé skříňky, které se podařilo vyzvednout. Na závěry si bude nutné počkat. Indonéští vyšetřovatelé v úterý upozornili, že první zpráva, již tento týden předloží Mezinárodní organizaci pro civilní letectví (ICAO), nebude ještě vycházet ze záznamů černých skříněk.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám