Hlavní obsah

Potápěči poprvé pronikli do trupu potopeného airbusu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jakarta

Indonéským potápěčům v Jávském moři se v pátek poprvé podařilo proniknout do trupu havarovaného airbusu společnosti AirAsia. Objevili v něm další těla obětí. Šest z nich z hlubin vyzvedli. Agentuře AP to řekl šéf Národní pátrací a záchranné agentury Suryadi Bambang Supriyadi.

Foto: Darren Whiteside, Reuters

Indonéští vyšetřovatelé u vylovené zadní části letadla.

Článek

„Dnes jsme evakuovali šest těl, která se nacházela uvnitř trupu. Nacházejí se tam ještě další, ale byla v takové poloze, že s nimi měli potápěči obtíže,“ prohlásil Supriyadi.

V letounu, který se zřítil cestou ze Surabaye do Singapuru, se nacházelo 162 lidí. Nikdo nepřežil. Pátračům se zatím podařilo vyzvednout 65 těl.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vyšetřovatelé ohledávají trosky trupu zříceného letadlaVideo: Reuters

Záchranáři dosud hlavní část trupu nevyzvedli, protože jim práci komplikují silné proudy a špatná viditelnost. Trosky se nacházejí v hloubce zhruba 30 metrů.

Airbus se zřítil za špatného počasí. Stroj podle vyšetřovatelů v bouřkové oblasti prudce vystoupal do výšky a pak rychle padal. [celá zpráva]

Piloti nevyslali nouzový signál.

Vyšetřovatelé zatím vyloučili, že by se letadlo stalo terčem útoku, anebo že by jeho zařízení někdo sabotoval.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám