Hlavní obsah

Pákistánská policie rozehnala demonstraci proti Charlie Hebdo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karáčí

Pákistánská policie použila v pátek vodní dělo a slzný plyn k rozehnání demonstrace poblíž francouzského konzulátu v Karáčí. Protestovali tam muslimové proti posledním karikaturám publikovaným v satirickém týdeníku Charlie Hebdo. Celonárodní protest ohlásila náboženská strana Džamáte Islámí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pákistánská policie rozehnala v Karáčí demonstraci proti Charlie HebdoVideo: Reuters

 
Článek

Při zásahu proti 200 demonstrantů byli zraněni tři lidé – dva novináři a policista. Protestující se pokoušeli dostat na půdu francouzského konzulátu.

Organizátoři demonstrace tvrdili, že jen chtějí předat písemný protest konzulovi, ale policie je zastavila před vchodem. K jejich rozehnání použila obušky, vodní dělo, slzný plyn a nakonec i střelbu do vzduchu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Zohra Bensemra, Reuters

Demonstrant v Karáčí drží transparent s textem Jestliže vy jste Chralie, já jsem Kouchi. Redakci vyvraždili bratři Saaïd a Chérif Kouachiové.

Policisté demonstraci rozehnali a u konzulátu panuje klid.

Foto: Zohra Bensemra, Reuters

Demonstrant v Karáčí s transparentem Rouhačské kresby, důkaz omezenosti, sprostoty a bigotnosti Západu

Ve čtvrtek odsoudili pákistánští politici Charlie Hebdo za poslední karikaturu.

Foto: Philippe Wojazer, Reuters

Karikaturista Luz s novým číslem satirického časopisu Charlie Hebdo

Náboženští vůdci otevřeně vyzývali k pověšení francouzských karikaturistů a několik náboženských skupin svolalo protesty na čas po hlavních pátečních modlitbách.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Proti časopisu Charlie Hebdo demonstrovali muslimové v pákistánském LáhauruVideo: Reuters

Francouzský týdeník sklidil v Pákistánu ostrou kritiku. Ve čtvrtek tamní parlament přijal rezoluci, podle níž svoboda projevu neznamená útoky a zraňování náboženského přesvědčení věřících.

Reklama

Výběr článků

Načítám