Hlavní obsah

Potápěči vyzvedli druhou černou skříňku airbusu

Jakarta
Aktualizováno

Potápěči vytáhli v úterý z moře druhou černou skříňku Airbusu A320-200 aerolinek AirAsia, který se zřítil před více než dvěma týdny v Jávském moři se 162 lidmi na palubě. Uvedla to indonéská zpravodajská stanice MetroTV a potvrdil to i Santoso Sayongo z Národního výboru pro bezpečnost dopravy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři vylovili i druhou černou skříňku ze zříceného letadlaVideo: Reuters

 
Článek

Záznamník pro nahrávání komunikace v pilotní kabině byl nalezen nedaleko místa, kde potápěči v pondělí vyzvedli černou skříňku nahrávající letové údaje. [celá zpráva]

„Je to dobrá zpráva pro vyšetřovatele odhalující příčinu havárie letadla,“ řekl podle BBC představitel ministerstva dopravy Tonny Budiono s tím, že skříňka ležela v hloubce cca 30 metrů.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Záznamník se nyní nachází na palubě lodi indonéského námořnictva Banda Aceh. Bude přepraven do hlavního města Jakarty k analýze, uvádí se ve zprávě, ze které citovala agentura Reuters.

Foto: Reuters

Indonéské vrtulníky vzlétající z vrtulníkové lodě KRI Banda Aceh v Jávském moři uu místa pádu airbusu AirAsia

Z Jávského moře se zatím podařilo vylovit 48 mrtvých těl. Členové pátracích týmů předpokládají, že další těla zůstala připoutaná na sedačkách v trupu letadla. Čím později budou těla vyzdvižena, tím těžší bude identifikace obětí.

Letadlo na lince QZ8501 zmizelo 28. prosince z radarů ani ne v polovině letu z druhého největšího indonéského města Surabaja do Singapuru. Než byl se strojem přerušen kontakt, pilot oznámil řídící věži, že se blíží k nebezpečným mrakům. Kvůli hustému provozu však nedostal povolení vystoupat do větší výšky. Přesto stoupal. Někteří vyšetřovatelé se domnívají, že námraza mohla způsobit výpadek motorů.

Reklama

Výběr článků

Načítám