Hlavní obsah

Potápěči vytáhli z moře černou skříňku zříceného airbusu

Jakarta
Aktualizováno

Potápěči vytáhli z moře jednu z černých skříněk letadla společnosti AirAsia, které se zřítilo před dvěma týdny v Jávském moři se 162 lidmi na palubě. Oznámil to šéf pátracího týmu Bambang Soelistyo. Skříňku, která je záznamem o letu, podle něj vynesli v pondělí ráno na hladinu čtyři potápěči.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Potápěči vylovili černou skříňku ze zříceného airbusuVideo: Reuters

 
Článek

Pátrači už také lokalizovali zařízení s hlasovým záznamem z pilotní kabiny havarovaného letounu, to ale ještě nevyzvedli.

Letadlo na lince QZ8501 zmizelo 28. prosince z radarů ani ne v polovině letu z druhého největšího indonéského města Surabaya do Singapuru.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Darren Whiteside , Reuters

Vyšetřovatelka u ocasní části letadla, kterou pátrači vyzvedli z moře v sobotu a dopravili do přístavu Kumai.

Pátračům se zatím podařilo z moře vyzdvihnout 48 mrtvých. Úřady se domnívají, že mnoho dalších obětí zůstalo připoutáno ke svým sedadlům v trupu letounu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Potápěči ohledávají pod vodou trosky zříceného airbusuVideo: Reuters

Než byl se strojem přerušen kontakt, pilot oznamoval řídící věži, že se blíží k nebezpečným mrakům. Kvůli hustému provozu však nedostal povolení vystoupat do větší výšky. Vyšetřovatelé si myslí, že námraza mohla způsobit výpadek motorů.

Související téma:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám