Hlavní obsah

Našli jsme asi trup letadla, hlásí pátrači po zříceném airbusu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jakarta
Aktualizováno

Pátrači v Jávském moři v neděli lokalizovali objekt, který by podle nich mohla být hlavní část trupu zříceného airbusu společnosti AirAsia. S pomocí sonarů objekt zaměřili nedaleko místa, kde vyzvedli ocasní část letadla. Doufají, že černé skříňky s palubními záznamy letu budou poblíž.

Foto: Zulkarnain/Pool, Reuters

Indonéští záchranáři v Jávském moři

Článek

„Domnívají se, že je to hlavní část letadla. Je pravděpodobnost, že černá skříňka je vedle trupu,“ řekl koordinátor záchranných operací Supriyadi agentuře Reuters.

Na místo už podle něj byli vysláni potápěči. V případě, že se potvrdí, že jde o trup, budou první vyzvednuta těla obětí, až potom černé skříňky.

Mají signál

Záchranáři zatím vyzvedli těla 48 lidí z celkem 162, kteří se nacházeli na palubě. Letadlo zmizelo z radarů 28. prosince cestou ze Surabaye do Singapuru poté, co se dostalo do bouřkové oblasti.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vytahování ocasu letadla společnosti Air Asia z mořeVideo: Reuters

Příčinu nehody by mohly pomoci objasnit palubní záznamy. Pátrači ohlásili, že zachytili signály, které podle nich pocházejí z černých skříněk. Lokalizační zařízení černé skříňky vysílá signál po dobu nejméně 30 dní od nehody.

Související téma:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám