Hlavní obsah

V Jávském moři objevili další oběti a kusy airbusu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jakarta

Indonéští záchranáři vylovili v pondělí z Jávského moře další tři těla obětí z havarovaného Airbusu A320 AirAsia. Pod hladinou také objevili už pátý velký objekt, který by mohl být částí letadla. Počet vylovených obětí stoupl na 37, většina ze 162 cestujících je zřejmě v kabině, která se asi rozpadla na více kusů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři vylovili část trosek zříceného letadlaVideo: Reuters

 
Článek

Kapitán hlídkového plavidla indonéského námořnictva v pondělí sdělil, že se jeho posádce podařilo objevit v moři předmět, který by mohl být ocasní částí zříceného airbusu. Právě v ocasní části bývají černé skříňky uloženy.

Foto: Beawiharta, Reuters

Člen pátracího týmu na lodi KN Purworejo

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

I když se počasí zlepšilo, takže bylo možné obnovit pátrání a spustit sonar, indonéští a ruští potápěči se pod hladinu spustit nemohli a také dálkově ovládané kamery měly v pětimetrových vlnách a silných proudech značné potíže a nepřinesly dost kvalitní závěry. Tajemník národní pátrací a záchranné služby Tatang Zainudin uvedl: „V probíhající misi závodíme s časem a počasím.“

Foto: Beawiharta, Reuters

Pátrací operace ještě v neděli komplikovalo špatné počasí.

Představitel indonéského letectva Jhnson Supriadi dodal: „Počasí nám teď pomáhá, viditelnost je asi šest kilometrů, nejsou nízké mraky a vítr se utišil. Kvůli silným proudům každý den rozšiřujeme pátrací oblast.”

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pátrání po černých skříňkách zříceného letadla pokračujeVideo: Reuters

Doplnil, že operace se účastní několik desítek lodí a nasazeny byly i vrtulníky. V uplynulých dnech bylo na mořském dně asi 160 kilometrů od Bornea identifikováno pět velkých předmětů, který by mohly být částmi rozpadlého letadla.

Foto: Beawiharta, Reuters

Indonéský pátrací vrtulník nad průlivem Karimata

Reklama

Výběr článků

Načítám