Hlavní obsah

Komedie o Kim Čong-unovi trhá rekordy na černém trhu Severní Koreje

Právo, vpl

Vládní cenzura a zpřísněná kontrola na hranicích nezabránily tomu, aby se film The Interview nedostal do Severní Koreje. Na černém trhu jsou zvědavci ochotni zaplatit víc, než obchodníci očekávali, napsal britský list The Independent.

Foto: Kcna, Reuters

Vůdce Severní Koreje Kim Čong-un si vyzkoušel kokpit stíhačky.

Článek

„Zatímco za filmy z ciziny platí domácí v přepočtu nanejvýše tři libry (107 korun), za film o dvou reportérech, které CIA pověří zavražděním severokorejského diktátora Kim Čong-una, vydají běžně desetinásobek. To je mnohem víc, než za kolik ho nabízí Sony Pictures divákům v USA či Kanadě,“ uvedl britský list s odvoláním na Free North Korea Radio, které na internetu provozují severokorejští uprchlíci.

Upoutávka na film The InterviewVideo: Falcon

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Snímek rozhořčil vedení KLDR natolik, že zřídilo speciální jednotku pro zpřísnění kontrol na hranicích v čele s jedním tříhvězdičkovým generálem státní bezpečnosti.

Související témata:

Foto: Profimedia.cz

Věž čučche se sochou dělníka, rolníka a představitele inteligence

Foto: Reuters

Severokorejský vůdce Kim Čong-un

Obchodníci na černém trhu nejsou jediní, kteří dostávají film do země. Přeběhlík a aktivista Park Sang-hak chce poslat nad KLDR balóny se sto tisíci kopiemi filmu na DVD a USB.

Reklama

Výběr článků

Načítám