Hlavní obsah

Výbuch bomby na autobusové stanici v Nigérii zabil na 40 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Abuja
Aktualizováno

Nejméně 40 lidí přišlo ve čtvrtek o život na severovýchodě Nigérie při výbuchu bomby u autobusové stanice. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na svědky a bezpečnostní zdroje, podle nichž je mezi zabitými i pět vojáků.

Foto: Jossy Ola, ČTK/AP

Jeden ze zraněných při jiném sebevraždeném útoku na východě Nigérie, jenž se odehrál v úterý.

Článek

Jeden ze svědků události Abubakar Adamu, který prý sám jen tak tak unikl smrti, upřesnil, že nálož vybuchla blízko rušné křižovatky Marabi-Mubi. Následkem exploze podle něj vzplálo několik autobusů. "Těla byla rozházena všude kolem," popsal situaci na místě události.

Útok se podle Reuters odehrál asi 30 kilometrů od Mubi. Toto město, které se nachází poblíž kamerunských hranic, v říjnu na čas ovládli ozbrojenci nigerijské teroristické organizace Boko Haram, která chce nábožensky smíšenou zemi násilím přeměnit v islámský stát. Jejich boj za vytvoření chalífátu řízeného islámským právem šaría stál od roku 2009 životy tisíců lidí.

Ke čtvrtečnímu krveprolití se zatím nikdo nepřihlásil, ale podobné akce mívají v zemi na svědomí právě islamisté z Boko Haram. Při úterních útocích dvou sebevražedných atentátnic na tržišti v Maiduguri zahynulo přinejmenším 44 lidí. Ani k tomuto zločinu se nikdo ještě nepřihlásil, Boko Haram už ale přiznala nedělní zmasakrování 48 obchodníků s rybami na březích Čadského jezera.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám