Hlavní obsah

Vůdce studentských protestů v Hongkongu zadržela policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hongkong
Aktualizováno

Policie v Hongkongu ve středu zadržela studentské vůdce Joshuu Wonga a Lestera Shuma, kteří stáli v čele prodemokratických demonstrací v tomto asijském středisku finančnictví a obchodu. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na svědky a sdělení studentské skupiny.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Demonstranti se v Hongkongu střetli s policiíVideo: Reuters

 
Článek

Pořádková policie se podle svědků Reuters střetla s demonstranty, kteří se pokusili klást odpor úřadům, jež se je snažily dostat z ulice. V srdci protestů ve čtvrti Mong Kok zůstalo několik stovek demonstrantů, kteří mávali žlutými transparenty a provolávali hesla za "úplnou demokracii" v bývalé britské kolonii.

Policie je ale zatlačila a hlavní místo protestů v Mong Kok vyklidila.

Foto: Bobby Yip, Reuters

Policii při střetu s demonstranty v Hongkongu

Svědek Reuters mezitím spatřil, jak policie odvádí Shuma, jednoho ze studentských lídrů protestů. Jistá skupina studentů s názvem Scholarism na internetu uvedla, že úřady zadržely i Wonga.

Podle zpravodajského serveru BBC News bylo ve středu zatčeno také sedm policistů pro podezření, že během zásahu minulý měsíc zmlátili jednoho z účastníků demonstrací.

Protestující tábořili ve třech oblastech Hongkongu od 28. září. Požadovali větší demokracii pro toto území, které spadá pod čínskou vládu, ale těší se značnému stupni autonomie. Krize pokračovala, aniž by bylo na dohled nějaké řešení - ani hongkongská vláda, ani studentští vůdci protestů nejevili žádnou ochotu ke kompromisu.

Reklama

Související články

Správce Hongkongu bude s demonstranty jednat

Správce Hongkongu Leung Čchun-jing je připraven jednat s předáky protestního hnutí, kteří třetí týden demonstrují za svobodné volby. Ve čtvrtek to oznámila...

Výběr článků

Načítám