Hlavní obsah

Ruska s kardiostimulátorem zemřela po projití letištní rámem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Na letišti ve městě Ulan Ude v Burjatské republice na východě Sibiře zemřela 30letá žena s kardiostimulátorem poté, co prošla elektronickým bezpečnostním rámem. V sobotu o tom informovala agentura Central European News.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Diana Tolstovová zkolabovala v náruči manžela jen pár minut po projití rámem. Ten uvedl, že kontrole s manželkou ukazovali potvrzení, že žena potřebuje zařízení na podporu činnosti svého srdce, ale kontroloři ji přesto nechali elektronickým rámem projít stejně jako ostatní.

„Nevím, co se stalo, ale prošla tím. Když jsme byli u odletové brány, začala mít závrať a najednou zkolabovala. Chytil jsem ji do náruče a volal pomoc. Trvalo to několik minut, než dorazili lékaři, ale ti pak nevěděli, co dělat. Neposkytli jí žádnou první pomoc, ani nevolali sanitku. Moje nádherná Diana mi umřela v náruči,“ popsal ženin manžel Maxim.

Policie a letištní úřady uvedly, že tragický případ vyšetřují. Letiště přiznalo, že žena neměla elektronickým rámem procházet, vinu ale odmítá.

„Ochranka a zaměstnanci letiště mají přísné instrukce, jak zacházet s lidmi s kardiostimulátory. Varujeme je, aby je nikdy nenechali projít detektorem kovů. Obyčejně si prohlédnou jejich doklady a nechají je projít (mimo). V tomto případě na to buď pacientka zapomněla, nevěděla o tom, anebo ji zmátla opatření na letišti,“ uvedl mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám