Hlavní obsah

V balíku do USA objevili v Thajsku části dětských těl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bangkok
Aktualizováno

Části těl dětí a dospělých objevila thajská zásilková služba ve třech balíčcích označených jako „hračky”, které měly být odeslány do Spojených států. S odvoláním na thajskou policii o tom informovaly tiskové agentury.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Thajská policie zveřejnila fotografie s částmi lidských tělVideo: Reuters

 
Článek

Zásilková služba přišla na morbidní obsah při rutinním skenování obsahu balíčků. V zásilce byla dětská hlava, části nohou, dospělé srdce a „kusy kůže“ včetně jednoho, který je zjevně z dospělého těla a je na něm velké tetování.

„Nalezené části nepocházejí z jednoho těla,“ řekl agentuře AFP policejní důstojník Čavalit Prasopsin. „Poslali jsme je na prozkoumání do laboratoře, kde mimo jiné zjistí, zda šlo o děti zemřelé po porodu, anebo při potratu,“ dodal.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Chaiwat Subprasom, Reuters

Thajští policisté na tiskové konferenci ukazují fotografie nalezených částí lidských těl.

Části těl byly pečlivě uloženy v nádobách s formaldehydem, což vyvolává spekulace, že mohly být určeny pro nějakou sbírku anebo ke vzdělávacím účelům, dodal Čavalit. Policie už zjistila, že šlo o exponáty ukradené z lékařského muzea jedné z největších bangkockých nemocnic.

Zásilka od amerického turisty

Odesilatelem byl jednatřicetiletý americký turista Ryan McPherson, který policii sdělil, že tyto předměty koupil na jednom z bangkockých nočních trhů. Policii řekl, že mu kusy těl připadaly bizarní, a proto je chtěl poslat přátelům do USA.

V Thajsku přitom nejde o první podobný nález. V roce 2012 objevila tamní policie šest lidských plodů, které byly tepelně upravené a pokryté zlatými plátky, patrně v rámci rituálu černé magie.

V thajských rituálech černé magie, které provozují také některé čínské komunity, se předpokládá, že uchovaný lidský plod přináší štěstí svému majiteli. Tyto relikvie jsou proto často drženy v malých svatyních doma nebo ve firmě vlastníka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám