Hlavní obsah

Bubeníka AC/DC zprostili obvinění z vraždy

Wellington
Aktualizováno

Bubeník australské hardrockové skupiny AC/DC Phil Rudd byl na Novém Zélandu zproštěn obvinění, že se prý pokoušel najmout zabijáka pro chystanou vraždu dvou mužů. Oznámil to hudebníkův advokát a potvrdila to místní prokuratura.

Foto: ČTK/AP

Phil Rudd

Článek

„To obvinění z pokusu o zosnování vraždy nemělo být nikdy vzneseno,“ zdůraznil advokát Paul Mabey a dodal, že obvinění musely úřady stáhnout, protože neměly proti jeho klientovi dostatek důkazů. Prý policisté, kteří Rudda zatkli, vznesli obvinění bez vědomí prokuratury.

Šedesátiletý Rudd, žijící na Novém Zélandu už 30 let, nadále čelí obviněním z držení drog a z vyhrožování zabitím.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Skupina AC/DC nicméně v dříve vydaném prohlášení ujistila, že světové turné, chystané na příští rok, není v ohrožení.

Novozélandská policie hudebníka zadržela ve čtvrtek ráno v jeho domě ve městě Taraunga, které leží asi 200 kilometrů jihovýchodně od Aucklandu, největšího města země. Obžaloba Rudda vinila z toho, že se pokusil naverbovat nájemného vraha, jenž měl zlikvidovat dva muže.

Rudd, který měl v minulosti potíže se zákonem kvůli drogám, se u soudu k obviněním nevyjádřil a byl propuštěn na kauci. Další stání je plánováno na 27. listopadu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám